Afzuiging

Als u een ruimte heeft waar gewerkt wordt met chemische stoffen of waar motoren draaien is een goede ventilatie cruciaal. Er worden zelfs eisen gesteld aan de luchtkwaliteit van werkruimtes. Afzuiging is het naar buiten wegvoeren van vervuilde lucht van binnen. Hierdoor wordt de lucht vanzelf constant vervangen door frisse lucht van buiten. Het systeem is even simpel als doeltreffend. Afzuiging wordt geïnstalleerd in de vorm van grote ventilatoren die lucht van binnen naar buiten verplaatst. Deze kunnen zowel in het plafond als in de muren worden verwerkt. Onze experts kunnen u helpen met het berekenen van de afzuig capaciteit die nodig is om de lucht in de ruimte binnen gezonde grenzen te krijgen. Wij bieden verschillende soorten afzuigsystemen.

Continue afzuiging

Dit zijn systemen die u aan of uit kunt zetten en die met een constant debiet de lucht in de ruimte verversen. Het voordeel hiervan is dat de systemen simpel zijn en relatief goedkoop. Voor een huis zal een continu systeem over het algemeen de voorkeur verdienen. Voor grotere industriële ruimtes kunnen ook grote afzuigsystemen worden geïnstalleerd. Dit is aan te raden als er gedurende de hele dag geproduceerd wordt op dezelfde snelheid bijvoorbeeld. Aan het begin van de dag schakelt u dan de afzuiging in, en aan het eind van de dag weer uit. Voor plaatsen waar wisselend geproduceerd wordt, of als u niet onnodig wilt ventileren bieden slimme systemen uitkomst.

Vraaggestuurde afzuiging

Bij vraaggestuurde systemen worden in elke ruimte sensoren geplaatst die de concentratie schadelijke stoffen in de lucht meten. Op basis van deze metingen wordt de afzuiging automatisch in- of uitgeschakeld. Het grote voordeel is dat de luchtkwaliteit altijd binnen de juiste grenzen blijft. U kunt niet vergeten de afzuiging aan het zetten. Daarnaast bespaart vraaggestuurde afzuiging energie omdat er niet onnodig wordt geventileerd.

Neem contact op met de Ventilatiebedrijf.nl voor meer informatie of vraag een offerte aan!