Ventilator

Ventilators zorgen voor luchtverplaatsing. Ventilatoren zijn de drijvende kracht achter luchtbehandeling. Daarom noemen wij onszelf ook de Ventilatiebedrijf.nl. Ventilatoren zijn op te delen in drie soorten, die verschillen in de richting waarin ze de lucht verplaatsen. We onderscheiden ventilatie van buiten naar binnen, ventilatie van binnen naar buiten en ventilatoren die alleen de lucht binnenshuis verplaatsen. Ventilatoren die lucht van binnen naar buiten verplaatsen worden ook wel afzuiging genoemd. Hiervoor hebben wij een speciale pagina.

Ventilatie

Met ventilatie in algemene zin wordt het verversen van de lucht in een ruimte bedoeld. Heel simpel kan dit bijvoorbeeld thuis gedaan worden door ramen en deuren tegen elkaar open te zetten. Wij houden ons echter bezig met minder rudimentaire vormen van ventilatie. Ventilatoren worden meestal geïnstalleerd in de muur. Hier blazen ze verse lucht van buiten naar binnen, waar de lucht mengt met de in de ruimte aanwezige lucht. Een deel van de ‘gebruikte’ of afgewerkte lucht van binnen wordt op deze manier naar buiten gedreven via natuurlijke openingen in het huis (ramen, kieren). Zo wordt binnen een gezonde, frisse luchtkwaliteit gewaarborgd. Omdat de lucht van buiten natuurlijk een andere temperatuur heeft is het belangrijk om de plaats van de ventilatoren goed te kiezen. Zo dat de verse lucht zich goed kan mengen met de lucht binnen om de temperatuur goed onder controle te kunnen houden.

Ventilatoren binnen huis

Hiermee bedoelen wij de staande of hangende ventilatoren. Technisch gezien is het niet juist om dit ventilatie te noemen omdat eigenlijk alleen maar de aanwezige lucht gecirculeerd wordt binnen de ruimte. Toch bieden deze ventilatoren wel voordelen! Vooral in warme seizoenen. De ventilatoren brengen een luchtcirculatie op gang die aanvoelt als een aangenaam verkoelende bries. Bovendien kan de luchtstroom insecten weghouden uit de buurt van voedingsmiddelen. Tot slot kan een mooie hangende ventilator uw huis extra allure geven.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden voor de ventilatie van uw huis, kantoor of fabriek! U kunt ook gelijk een offerte aanvragen.